Podijeljena odličja HLZ-a za 2022. godinu

19.12.2023Iz središnjice

Podijeljena odličja HLZ-a za 2022. godinu

U petak, 15. prosinca 2023. održan je sastanak Glavnog odbora HLZ-a na kojem je glavna tema dnevnog reda bila obilježavanje 150. obljetnice Hrvatskog liječničkog zbora. Rasprava je bila iznimno konstruktivna i inspirativna te su predloženi konkretni koraci i aktivnosti za dostojno obilježavanje ovog jubileja. Svi članovi Glavnog odbora su s velikim entuzijazmom pridonijeli planiranju obilježavanja obljetnice, ističući važnost promocije medicinske struke i doprinosa HLZ-a kroz proteklih 150 godina.

Nakon radnog djela, uslijedila je svečana podjela odličja HLZ-a za 2022. godinu. Ceremonija dodjele odličja bila je prilika da se istakne predanost članova HLZ-a te da se njihov rad i zalaganje u HLZ-u javno prepoznaju i nagrade. Odličjem Začasni član odlikovano je 8 kolega, a 10 kolegica i kolega odličjem i medaljom Ladislav Rakovac. Povelju je primilo 10 odličnika, a diplomu njih 13. Odličjem Zahvalnica odlikovano je ukupno 25 članova HLZ-a. U ime odličnika, prof.dr.sc. Dragan Primorac, dr.med., održao je prigodni govor koji je bio duboko inspirativan, ističući važnost zajedništva u medicinskoj zajednici te izazove i ciljeve pred strukom u budućnosti.

Ceremonija dodjele odličja pokazala je koliko je važno priznanje za aktivni rad i predanost liječnika u poboljšanju medicinske skrbi i unaprjeđenju zdravstva općenito. Atmosfera je bila ispunjena ponosom i zahvalnošću prema nagrađenim liječnicima za njihov neumorni rad i predanost medicinskoj struci. Svečanu dodjelu uveličalo je i Hrvatsko liječničko glazbeno društvo HLZ-a s prigodnim izborom pjesama.

Nakon svečane dodjele odličja, održan je božićni domjenak koji je okupio mnoge članove, a prisustvovali su i predsjednik HLK-a Krešimir Luetić, predsjednica HLS-a Renata Čulinović Čaić te predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković. Ovaj neformalni dio događanja pružio je priliku za druženje i razmjenu ideja te je dodatno ojačao osjećaj zajedništva unutar medicinske zajednice.