Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med. sudjelovao na DENTEX-u

06.06.2024Iz središnjice

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med. sudjelovao na DENTEX-u

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med., aktivno je sudjelovao na prestižnom međunarodnom sajmu dentalne medicine, DENTEX-u, koji se održava od 6. do 8. lipnja 2024. godine na Zagrebačkom velesajmu.

U svojem inspirativnom govoru, Prof. Krznarić istaknuo je izvrsnu suradnju između Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske komore dentalne medicine, naglašavajući važnost sinergije između ove dvije institucije u promicanju stručnosti i kontinuiranom unapređivanju zdravstvene prakse. HLZ, koji broji 10 stomatoloških društava, okuplja ukupno 637 doktora dentalne medicine.Posebno je istaknuo ulogu dr. Peze, predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine, koji je drugi dopredsjednik HLZ-a te član Izvršnog odbora i Glavnog odbora HLZ-a. Naglašeno je kako HLZ njeguje tradiciju osiguranja adekvatne zastupljenosti doktora dentalne medicine u svim upravnim tijelima, te se planira aktivacija Povjerenstva za mlade liječnike i stomatologe u idućem mandatu, uz eventualno osnivanje novih tijela vezanih uz stomatologiju. U svom djelovanju, HLZ i Hrvatska komora dentalne medicine ostvaruju uspješnu suradnju u području stručne edukacije i bodovanja stručnih skupova za članove, a svake godine sudjeluju i na Liječničkom balu HLZ-a. Nadalje, HLZ aktivno surađuje sa Stomatološkim fakultetom u Zagrebu, sudjelujući u izdavanju časopisa ASCRO, namijenjenog stomatolozima.

Međunarodni sajam dentalne medicine DENTEX, čiji je organizator Hrvatska komora dentalne medicine, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Svojom bogatom poviješću i reputacijom izvrsnosti, DENTEX je postao nezaobilazan događaj za sve dionike dentalne struke.Tijekom trodnevnog događaja, više od 300 izlagača iz 33 zemlje predstavljat će novitete u industriji, opremu suvremenih tehnoloških dostignuća te pružiti priliku za neposrednu komunikaciju poslovnih partnera i razmjenu iskustava. Sajam će se održati u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, ističući se kao najveći središnji događaj dentalne medicine u regiji.