U subotu, 3. veljače 2024., u Arheološkom muzeju u Osijeku proslavljena je 150. obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Osijek. Na svečanosti su prisustvovali brojni visoki uzvanici, uključujući izaslanika ministra zdravstva RH, zamjenik župana, gradonačelnik te brojni predstavnici medicinske zajednice.
Predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr. sc. Željko Krznarić, istaknuo je važnost osječke podružnice, nazivajući je jednom od najstarijih i najaktivnijih u Hrvatskoj. U sklopu proslave, najavio je dodjelu “Medalje Franjo Miličić” koncem godine, a koja je nazvana po prvom predsjedniku Hrvatskoga liječničkog zbora i koja će se tada uručiti po prvi puta.

Predsjednik Podružnice Osijek, doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj, podsjetio je na bogatu povijest društva, koje je osnovano 1874. godine. Istaknuo je dugogodišnju tradiciju liječništva u Osijeku te naglasio važnost međusobne podrške i razmjene mišljenja među liječnicima.
Zamjenik župana Mato Lukić izrazio je čestitke i zahvalu svim liječnicima na njihovom doprinosu, posebno ističući suradnju tijekom Domovinskog rata i izazova s pandemijom Covid-19.

U sklopu proslave, dodijeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pružili izniman doprinos, uključujući Hrvatski liječnički zbor, Osječko-baranjsku županiju, Grad Osijek, KBC Osijek, Sveučilište J.J. Strossmayera, HAZU te istaknutim pojedincima poput prof. emer. Antuna Tucaka, počasnog predsjednika Podružnice Osijek HLZ-a.