U organizaciji Europske fondacije za sigurnost pacijenata (EUPSF) 16. studenog u Beču je održana implementacijska radionica za kampanju „Fighting Fatigue Together“. Na navedenoj radionici sudjelovali su timovi iz Austrije, Španjolske i Gruzije, a Dora Karmelić , dr. med. (HDARIM), Antonija Šajnović, mag. med. tech. (HDMSARIST) i Ivana Bureš Valentić, dr. med. (HDML) predstavljale su Hrvatsku.

Radionicu su vodile dr. Nancy Redfern i dr. Emma Plunket koje već pet godina vode nacionalnu kampanju Fight Fatigue u Ujedinjenom Kraljevstvu te Mirka Čikkelova i Stéphane Boulanger iz EUPSF tima koji vode rad europske kampanje Fighting Fatigue Together .

Cilj ove kampanje, čiji je početak službeno najavljen u sklopu ovogodišnje Konferencije o sigurnosti pacijenata, jest podizanje svijesti o utjecaju umora na dobrobit i sigurnost zdravstvenih djelatnika. To zahtijeva prepoznavanje rizičnih situacija i provođenje preventivnih mjera kao što su dovoljan odmor izvan radnog vremena, mogućnost odmora na radnom mjestu i što zdraviji način života.

Kampanja se temelji na suradnji na više razina i više dionika kako bi doprli do što većeg broja zdravstvenih radnika. Uloga organizacija koje djeluju na europskoj razini je promovirati kampanju što je moguće većem broju nacionalnih i lokalnih zdravstvenih organizacija te pomoći u razvoju svijesti o umoru i alatima za upravljanje umorom. Uloga nacionalnih ili lokalnih organizacija koje sudjeluju u kampanji je prilagoditi ove alate svojoj nacionalnoj i lokalnoj kulturi i širiti ih širom, u zdravstvenim ustanovama i drugim medicinskim krugovima.

Više o samoj kampanji možete pronaći na poveznici: https://www.fightingfatiguetogether.eu/how