Dobro druženje i zabava, obilje plesnog ritma, bogata lutrija, puno smijeha i izvanredna atmosfera, zajednički je nazivnik tradicionalnog Plesa liječnika održanog u Splitu 13. travnja 2024.
Ples, koji godinama organizira splitska podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, i ove godine je obilježen iznimnim odazivom liječnika i njihovih prijatelja. Kad se vide tako nasmijana lica i pun plesni podij, zaboravi se onaj udarnički organizacijski dio, prvenstveno predsjednika splitske podružnice, doc.dr.sc. Zdeslava Benzona i članova upravnog odbora te naše „Katice za sve“ tajnice gđe Marije Radman Livaja. Nema naših aktivnosti, druženja i plesova, a da uz nas nije fotograf Fiodor Matoković, čiji aparat predano bilježi povijest ove podružnice i stvara našu vizualnu memoriju.
Među uvaženim uzvanicima, ističemo gradonačelnika Grada Splita, prof.dr.sc. Ivicu Puljka, s duhovitim pozdravnim govorom i s puno uvažavanja liječničke struke. Počašćeni smo i dolaskom predsjednika Hrvatske liječničke komore, doc.dr.sc. Krešimira Luetića. U vrlo emotivnom i toplom govoru izrazio je svu odlučnost Komore u borbi za dignitet, zaštitu i prava liječnika. Doznali smo za dalmatinsko porijeklo doc. Luetića, duboku vezanost za svoje korijene te posvećenost obitelji kao životnom osloncu. Uvaženi uzvanici, prof. Puljak i doc. Luetić, pokazali su i odlično plesno umijeće.
Naše kolegice iz Zbora splitskih liječnica uvele su nas u glazbeni program uz svog maestra Blaženka Juračića, razgalio tenor Vladimir Garić uz klavirsku pratnju Ante Milasa, a na podij izveo i do dugo uz noć rasplesao zagrebački bend Mihaela Kvorke.
Zabavilo nas je i iščekivanje tijekom izvlačenja lutrije koju su šarmantno vodili poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić i dr. Robert Vulić. Nije ni čudo, kad su pokloni prijatelja i suradnika bili raznoliki, vrijedni i korisni.
Naši radni dani su se nastavili, ali sjećanje na tu lijepu večer ostaje. Do sljedećeg plesa!

Hrvatski liječnički zbor- podružnica Split
Dopredsjednica izv. prof. prim. dr. sc. Anamarija Jurčev Savičević

Autor fotografija: Fiodor Matoković