Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 3. hrvatski simpozij „Apnejički sindrom i drugi poremećaji spavanja“ s međunarodnim sudjelovanjem, Hrvatskog društva za apneju – Hrvatskog liječničkog zbora i LF akademije.

Opstruktivna apneja u spavanja (OSA) je poremećaj spavanja karakteriziran prekidima disanja tijekom spavanja. Klasični noćni simptomi uključuju glasno hrkanje, zamjetne prekide disanja, buđenje praćeno lovljenjem zraka, učestalo noćno mokrenje. Dnevni simptomi obuhvaćaju izraženu pospanost, jutarnje glavobolje, slabu koncentraciju, razdražljivost, poteškoće s pamćenjem, smanjenje seksualne želje, povećanu sklonost razvoju hipertenzije, fibrilacije atrija, pretilosti.

Tijekom ovog dvodnevnog simpozija domaći i strani predavači će iznijeti nove spoznaje i svoja iskustva iz područja dijagnosticiranja, liječenja i dugotrajnog praćenja bolesnika s opstruktivnom apnejom u spavanju. Budući da je somnologija interdisciplinarno područje, ne čudi kako su među predavačima pulmolozi, otorinolaringolozi, neurolozi i psihijatri. Drugi dan simpozija rezerviran je za ostale česte poremećaje spavanja kao što je nesanica, parasomnije, cirkadijani poremećaji ritma i mnogi drugi.

Ovo je također, dodatna prilika predstaviti rad Hrvatskog društva za apneju Hrvatskog liječničkog zbora- društva osnovanog s ciljem udruživanja stručnjaka koji se bave ovim dinamičnim, propulzivnim i iznimno važnim javnozdravstvenim problemom.

Poštovani, još jednom Vas pozivamo na sudjelovanje u radu simpozija, a do tada Vas pozdravljamo i želimo puno zdravlja!

Predsjednik Hrvatskog društva za apneju
doc.dr.sc. Domagoj Vidović

Vrijeme i Mjesto održavanja:

10-11. svibnja 2024.., Hotel Le Premier Hotel – Oris Kuća Arhitekture

Sve dodatne informacije nalaze se na web stranici simpozija:

https://bit.ly/lf-apnea

Simpozij je bodovan od HLK.

Odlučili smo produžiti smanjenu cijenu simpozija do 1. 3. 2024. godine.